Samsun Haberleri

Dikkat ağzını yakabilir! Isırgan otundan dondurma yapıldı

Samsun’da, doğadan toplanan ısırgan otları özel işlemlerden geçirilerek dondurma haline getirildi. Bu arada korkmayın, ağzını yakmıyor.

Dondurma çeşitleri her geçen artıyor.

Ancak bir tanesi var ki, duyanda şaşkınlık yaratıyor: Isırgan otu dondurması...

İlk bakışta imkansız gibi görünen bu yeni lezzet, Samsun'da bir hayli seviliyor.

"Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden Birisi Olan Isırgan Otu"

Atakum ilçesinde bir dondurma işletmecisi, tıbbi ve aromatik bitkilerden biri olan ısırgan otunu kullanarak dondurma ve şekerleme üretip satışa sundu.

8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali

Dondurma satıcısı Orhan Aydoğan, tamamen doğal, katkısız, sağlıklı ve diyabetik dondurmalar ürettiklerini belirtti. Isırgan otlu dondurmayı ise “8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali” kapsamında hazırladığını ifade etti.

"Birkaç Farklı Ot Denedik Ama En Güzeli Isırgan Otu Oldu"

Dondurmanın hangi otla daha lezzetli ve sağlıklı olabileceği üzerine yaptıkları araştırmaların ardından ısırgan otlu dondurma ve şekerleme üretimine başladıklarını anlatan Orhan Aydoğan, "Birkaç ot denedik ama en güzeli olan ısırgan otunda karar kıldık. Isırgan otu, çorbası ve yemekleri bakımından çok tüketilen bir ürün. Bunu dondurmayla birleştirmeye karar verdik." dedi.