Dünya

Fransa'da kebap yasağı Adana'yı karıştırdı!

Fransa’nın Aisne ilinde kebapçı ve fastfood restoranlarının açılmasının yasaklanması Türkiye’de tepkilere yol açtı.

TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, kebabın fastfood ile aynı kefeye konulamayacağını vurgulayarak, “Adana kebabı vitamin ve protein açısından zengin, bağışıklığı güçlendiren bir yemektir. Halkın kebaptan mahrum kalması üzücü” dedi.

“SOĞUK GÜNLERDE HALK KEBAPSIZ KALMAMALI”

Serttaş, Fransızların bu lezzetten mahrum bırakılmasının talihsizlik olduğunu belirtti ve “İnşallah en kısa sürede bu karardan vazgeçerler” sözleriyle tepki gösterdi. Avrupa’da restoran işletmeciliği yapan Mehmet Karaca, yasağın turistler açısından da büyük bir eksiklik olacağını söyledi. Karaca, “Turistler en çok kebap ve ızgarayı tercih ediyor. Bu karar hem halk hem de turizm için darbe niteliğinde” dedi.

Karaca, yatırımcıların da bu yasaktan olumsuz etkilendiğini belirterek, “Kebap yasağı hem işletmeciler hem de Fransa halkı için büyük kayıp. Çok yanlış bir adım” ifadelerini kullandı.