Iğdır’da iklim ve toprak yapısının elverişli olması sayesinde birçok meyve ve sebze türü yetişirken, bunlar arasında karpuz üretimi önemli yer tutuyor. Kendine has aromasıyla dikkat çeken Iğdır karpuzu, yaklaşık 955 bin metrekarelik alanda ekiliyor.
Bu yılki karpuz hasadının ilk kesimi, Oba köyündeki üretim alanında gerçekleşti. Vali Ercan Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tingiş’in katılımıyla gerçekleştirilen tören, üretici Alican Akçan’ın tarlasındaki karpuzların toplanmasıyla tamamlandı.
Vali Turan, yaptığı değerlendirmede, Iğdır’daki karpuz üretiminin her geçen yıl hem kalite hem de miktar açısından arttığını vurguladı. “Adana ile aramızdaki üretim sezonu farkının sadece 1 hafta olması büyük bir avantaj sağlıyor. Yerli tohumlarımızı destekliyor ve vatandaşlarımızın talep ettiği ürünlere öncelik veriyoruz.” diye konuştu.
Gıda güvenliği ve üretimin önemine de değinen Turan, Cumhurbaşkanı’nın “Türkiye Yüzyılı, üretimin ve üreticinin yüzyılıdır” sözlerini hatırlatarak, “En büyük emek çiftçilerimize ait. Biz de onların yanında olup rehberlik ederek üretimin artırılması için çalışıyoruz. Üreticilerimizin her zaman destekçisiyiz. Hasadımızın bol ve bereketli olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.