Niğde’de bir lisede pasta yiyen 6 öğrenci hastanelik oldu, İstanbul Beyoğlu’nda ise kahveye karışan yanlış madde bir gencin yoğun bakıma alınmasına yol açtı. Son dönemde artan gıda zehirlenmesi vakaları, denetimsizlik ve ihmallerin can güvenliğini nasıl tehdit ettiğini gözler önüne serdi.
NİĞDE’DE LİSELİ ÖĞRENCİLER PASTADAN ZEHİRLENDİ
Niğde’de 75. Yıl Mehmet Göker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yatılı pansiyonunda 6 öğrenci, dışarıdan getirdikleri pastayı yedikten sonra rahatsızlandı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan E.D. (16), R.D. (17), M.Ç. (15), M.D. (15), R.Ç. (16) ve Y.Ç.'nin (15) tedavisi sürerken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
İSTANBUL’DA KAHVE ZEHİRLEDİ
Öte yandan İstanbul Beyoğlu’nda Ayben Özçilingir Turtura (26), yanlışlıkla endüstriyel bulaşık deterjanıyla yapılan kahveyi içince zehirlendi. Olayın ardından gözaltına alınan kahveyi yapan ve işletme sahibi olan iki kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Genç kadının yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.
GIDA GÜVENLİĞİ VE DENETİM EKSİKLİĞİ ENDİŞE YARATIYOR
Niğde ve İstanbul’daki vakalar son dönemde artan gıda zehirlenmelerine dikkat çekti. Uzmanlar ihmaller ve yetersiz denetimlerin, basit gibi görünen ürünlerin bile ölümcül olabileceğini vurguluyor.
Yetkililer özellikle paketli ve dışarıdan getirilen gıdaların tüketilmeden önce güvenliğinin kontrol edilmesini öneriyor. Pansiyon ve kafelerde denetimlerin artırılması çağrısı yapılıyor.