Gündem

Kasaplar Odası Başkanı vatandaşları uyardı!

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, vatandaşların kasaptan et alırken dikkat etmesi gereken noktaları açıkladı. Yalçındağ, kıymanın tezgahtan seçilerek göz önünde çekilmesi gerektiğini ve dükkanlardaki karekod uygulamasının mutlaka kullanılmasını önerdi.

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, et ve et ürünleri alırken tüketicilerin bilinçli hareket etmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlara güvenilir ve tanıdıkları kasaplardan alışveriş yapma çağrısında bulunan Yalçındağ, Tarım ve Orman Bakanlığının karekod uygulaması ile denetim belgelerine kolayca ulaşabileceklerini belirtti.

KIYMA GÖZ ÖNÜNDE ÇEKİLMELİ

Yalçındağ, kıyma almak isteyen vatandaşlara şu uyarıyı yaptı:
“Vatandaşlarımız alacağı kıymanın etini tezgahtan seçmeli, ardından kıymayı kendi gözünün önünde çektirmeli. Bir kasabın, müşterisini iki defa memnun etmeme lüksü yok.”

KAREKOD UYGULAMASIYLA DENETİM BİLGİLERİNE ULAŞIN

Yalçındağ, dükkanlarda bulunan karekodlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığının karekod uygulaması var. Vatandaşlar dükkanlardaki bu karekodu telefonlarıyla okutarak, bütün denetim belge ve bilgilere ulaşabilir” dedi. Ayrıca, işletme kayıt belgelerinin dükkanda görülebilecek bir yerde asılı olması gerektiğini hatırlattı.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Denetimlerin ardından vatandaşların alışveriş yaparken tedirginlik yaşadığını ifade eden Yalçındağ, “Evdeki hesap, mahalledeki kasap sizi yanıltmaz. Güvenilir kasaplardan alışveriş yapmak tedirginliği ortadan kaldırır” dedi.

ŞAP HASTALIĞI HAKKINDA UYARI

Hayvanlarda görülen şap hastalığına da değinen Yalçındağ, “Şap, hayvandan insana bulaşan bir hastalık değildir. İnsan nasıl grip oluyorsa hayvan da şap oluyor. Et tüketiminde herhangi bir risk söz konusu değil. Bu nedenle et talebindeki düşüş gereksiz” ifadelerini kullandı.