Gündem

Kurban pazarının gözdesi, eti çok lezzetli: 4 boynuzlu koç!

Kurban Bayramı yaklaşırken Adana’daki kurbanlık pazarlarında ilginç bir manzara dikkat çekiyor. Dört boynuzlu yetişen koçlar, vatandaşları şaşkınlığa uğratıyor.

Adana'nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde, yıllardır küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Ercan Şimşek’in kurban pazarında satışa çıkardığı dört farklı 4 boynuzlu koç, pazarda ilgiyle karşılanıyor. Fiyatları 20 ila 25 bin lira arasında değişen bu özel koçlar, hem görüntüsüyle hem et kalitesiyle ön plana çıkıyor.

“Dağdan Gelen Soy, Et Kalitesiyle Öne Çıkıyor”

Ercan Şimşek, dört boynuzlu koçların sıradan bir ırk olmadığını öne sürerek, “Bunlar yıllar önce dağda çiftleşen hayvanların soyundan gelmekte. 30 yıldır bu ırkı besliyoruz. Tamamen doğal ortamlarında yetiştiler, otla beslendiler. En yaşlısı 15 yaşında, 20 yıla kadar yaşayabiliyorlar. 80-90 kilogram gelen bu koçların eti çok kaliteli ve lezzetlidir,” diyerek hayvanlarının özelliklerini anlattı.

“Hayret Ettim, Ama Almam”

Pazara kurbanlık almaya gelen vatandaşlardan Murat Aydın ise karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Aydın, “Hayatımda ilk defa 4 boynuzlu koç gördüm. Çok şaşırdım ama almayı düşünmem. Hem fiyatı yüksek hem de ırkı tanımıyorum, bilmiyorum. Tercihim daha bildiğim hayvanlar olur,” ifadelerini kullandı.

Görenlerin cep telefonlarıyla fotoğrafını çektiği 4 boynuzlu koçlar, Adana’daki kurbanlık pazarının en dikkat çekici unsuru haline geldi. Kimileri bu farklılığı cazip bulurken, kimileri ise bilinmezlikten dolayı kurbanlığa mesafeli durarak, her sene seçtiği kurbanlığı seçmeyi daha makul buluyor.