Sabahın erken saatlerinde tarlaya çıkan üreticiler, olgunlaşan kavunları zedelenmemesi için dikkatle topluyor. Yorgan ve battaniyelere sarılarak taşınan kavunların bir bölümü hemen satışa sunulurken, çoğu geleneksel yöntemlerle depolara kaldırılıyor.

KAVUNLAR SIRIKLARA ASILARAK SAKLANIYOR

Depolarda saplarından keten iplikle bağlanıp ahşap sırıklara asılan kavunlar, ocak ayına kadar bozulmadan saklanıyor. Böylece kış aylarında taze kavun bulunmadığı dönemde piyasaya sürülerek üreticiye ek kazanç sağlanıyor.

Arabalarda büyük tehlike: Uzmanlar uyarıyor
Arabalarda büyük tehlike: Uzmanlar uyarıyor
İçeriği Görüntüle

KARAKURT’TA TRAKTÖR RÖMORKLARINDA SATIŞ

Karakurt Mahallesi’nde üreticiler farklı bir pazarlama yöntemi uyguluyor. Hasadı yapılan “sarı dilim” türü kavunlar traktör römorklarına yüklenip mahalle sokaklarına park edilerek satışa sunuluyor. Alıcılar, römorklarda yazılı telefon numaraları üzerinden üreticiyle pazarlık yaparak toptan ya da perakende alışveriş yapabiliyor.

“KÖYÜN İÇİNDE PAZAR KURULMUŞ GİBİ”

Üretici Mustafa Güngör, ağustos ortasında başlayan hasadın sürdüğünü belirterek, “Köyün içinde traktör römorkları sıralı, caddede pazar kurulmuş gibidir. Vatandaş kendi kavununu keser, getirir ve numarasını yazar.” dedi. Güngör, Karakurt ve çevresinde ata tohumlarından yetişen “sarı dilim” kavunun bölgeye özgü olduğunu ve tadı ile dayanıklılığıyla öne çıktığını vurguladı.

MARMARA BÖLGESİ’NE GÖNDERİLİYOR

Bölgeden kavun alan tüccar Recep Şanlıtürk, 22 yıldır Kırkağaç’tan ürün topladığını belirterek, kavunları Marmara Bölgesi’ne pazarladıklarını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi