Muğla'da kent merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren balık yetiştiriciliği tesislerinde üretilen balıklar, ilgili üretim alanlarından alınarak işlenmek üzere tesislere nakledilmektedir. Bu tesislerde balıklar temizlenip fileto ya da dondurulmuş ürün şeklinde satışa hazır hale getirilmektedir. Bu ürünler hem iç pazara sunulmakta hem de yurt dışına ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, AA'ya yaptığı açıklamada, kentte yetiştirilen çipura, levrek, granyöz, alabalık ve diğer balık çeşitlerinin ekonomiye büyük katkı sağladığını ifade etti. Üretilen balıkların başta Japonya, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere toplam 70 ülkeye ihraç edildiğini belirten Baydar, "Muğla'da faaliyet gösteren kültür balıkçılığı tesislerinde yetiştirilen ve ihracata gönderilen yaklaşık 65 bin ton balıktan 9 aylık dönemde 545 milyon dolar gelir elde edildi." dedi.

Türk uzay havacılığında tarihi an! Milli Yörünge Transfer Aracı dünyada bir ilke imza attı
Türk uzay havacılığında tarihi an! Milli Yörünge Transfer Aracı dünyada bir ilke imza attı
İçeriği Görüntüle

Baydar, deniz üzerindeki çipura ve levrek off-shore üretimlerinin yanı sıra alabalık yetiştiriciliğinde ve ihracatında da bölgelerinin önemli bir konuma sahip olduğunu sözlerine ekledi. Özellikle ihracatta çipura ve levrek ürünlerinin büyük bir paya sahip olduğunu, son yıllarda alabalık ihracatında da kayda değer artış yaşandığını aktardı.

Ayrıca Baydar, balık üretiminin yanında dalgıçlar, kaptanlar, paketleme tesislerinde çalışan işçiler, fileto uzmanları ve nakliye sektöründeki personel dahil olmak üzere yaklaşık 50 bin kişinin Muğla bölgesinde istihdam edildiğini belirtti.