Son dönemde yeme-içme dünyasında gördüğümüz bu trend, özellikle restoranların konseptlerinde değişimlere yol açıyor.
Geleneksel pişirme yöntemlerine dönüşü temsil eden bu yaklaşımda mutfak genellikle açık alanda konumlanıyor. Büyük bir ateş çukuru, taş fırın ya da odunla çalışan açık bir ızgara, restoranın kalbini oluşturuyor.
Ancak açık ateş yalnızca bir pişirme yöntemi değil; aynı zamanda sıra dışı bir deneyim vadediyor.
Müşteriler artık sadece lezzetli yemekler tatmakla kalmak istemiyor. Bu yemeklerin nasıl, hangi malzemelerle ve tekniklerle pişirildiğini de merak ediyor. Hal böyle olunca "Açık ateş" diğer bir deyişle "Open fire" konseptine olan ilgi her geçen gün artıyor.
“Open fire” açık ateş konsepti ile her bir yemeğin özünde doğallığının ve sadeliğinin buluştuğu mekanlar, bu deneyim için ateşin büyüsü ve lezzetin dansına misafirlerini davet ediyor.