Mutfakla tanışması çocuk yaşlarda babasının yanında başladı. Şimdi ise 20 yaşında genç bir aşçı olarak mutfakta çalışmaya devam eden Cem Ataman, mutfağı bir meslekten öte bir tutku olarak gördüğünü söyledi. Hem yerel hem de dünya mutfaklarına olan ilgisini anlatan Ataman, hedeflerini ve hayallerini paylaştı.

BABASININ YOLUNDAN GİTTİ

Cem Ataman, aşçı olan babasının en büyük ilham kaynağı olduğunu söyledi. “Babamı mutfakta çalışırken izlemek beni büyülüyordu. Onun elinin lezzeti vardı, yemek yaparken gösterdiği özen bende çok şey uyandırdı” dedi. Küçük yaşlarda babasına mutfakta yardım ettiğini, soğan doğramak ya da hamur yoğurmak gibi küçük görevlerle başladığını anlattı.

MUTFAKTAN YETİŞME BİR AŞÇI

Ataman, herhangi bir okul eğitimi almadan mesleği ustalardan öğrenmeye başladığını söyledi. İlk deneyimini küçük bir lokantada bulaşıkhane ile kazandığını ifade eden genç aşçı, “Bir süre sonra hazırlık kısmına geçtim, ardından sıcak bölümde çalışmaya başladım. Gerçek mutfak ortamında çalışmak bana hem disiplini hem de ekip çalışmasını öğretti” dedi.

Cem Ataman

DÜNYA MUTFAKLARINA YOĞUN İLGİ

Genç aşçı, farklı ülkelerin mutfak kültürlerini öğrenmenin ufkunu genişlettiğini belirtti. “Farklı baharatlar, pişirme teknikleri ve sunum biçimleri beni çok heyecanlandırıyor. İtalyan mutfağında makarna soslarının inceliklerini, Japon mutfağında ise bıçak tekniklerini öğrenmeye çalışıyorum” diye konuştu. Denemeler yaparak öğrendiği tatları kendi tabaklarında birleştirdiğini söyledi.

Mansur Yavaş, Filistin için büyükelçilere mektup gönderdi!
Mansur Yavaş, Filistin için büyükelçilere mektup gönderdi!
İçeriği Görüntüle

MUTFAKTA GÜNLÜK RUTİNİ

Cem Ataman, mutfakta geçirdiği günün oldukça yoğun geçtiğini ifade etti. Sabah erken saatlerde malzeme hazırlığı ile başladığını, taze sebze ve etleri kontrol ettiğini belirtti. “Ön hazırlık çok önemli. Günün servisinde her şeyin sorunsuz gitmesi için sabah saatlerinde iyi bir hazırlık gerekiyor” dedi.

HAYALİ KENDİ RESTORANINI AÇMAK

Ataman, gelecekte kendi restoranını açmak istediğini söyledi. Menüde dünya mutfaklarından esinlenen tabakların olacağını ifade eden genç aşçı, “Benim hayalim insanların tek bir mekânda farklı ülkelerin tatlarını deneyimlemesi. Hem Türk mutfağının zenginliğini hem de diğer mutfakların çeşitliliğini göstermek istiyorum” dedi.

İLERİDEKİ PLANLAR

Cem Ataman, ilerleyen dönemde yurt dışında deneyim kazanmak istediğini de sözlerine ekledi. “Farklı ülkelerde çalışıp oradaki mutfak kültürünü birebir yaşamak istiyorum. Sonrasında bu birikimi Türkiye’ye taşımak en büyük hedefim” dedi.

GENÇLERE TAVSİYE

Mutfak mesleğini düşünen gençlere tavsiyede bulunan Ataman, “Bu iş sabır ve tutku ister. Yorucu ama bir o kadar da keyifli. Ne kadar çok deneme yaparsanız o kadar hızlı öğrenirsiniz” dedi.

Muhabir: Hüseyin Emir Ay