1. Lechona – Kolombiya

Kolombiya’nın Tolima bölgesine özgü Lechona, özel günlerde hazırlanan görkemli bir et yemeği. Hem kutlamaların hem de gastronomik şölenin merkezi olarak biliniyor.

2. Pizza Napoletana – İtalya

Napoli’den çıkan ve modern pizzanın temelini oluşturan bu lezzet, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alıyor.

3. Picanha – Brezilya

Brezilya’nın geleneksel barbeküsü Churrasco’nun yıldızı olan Picanha, sosyal etkinliklerin ve kutlamaların merkezinde yer alıyor.

4. Rechta – Cezayir

Cezayir mutfağının simgesi Rechta, düğünler ve dini bayramlar için hazırlanan sofraların baş tacı yemeklerinden.

5. Phanaeng Curry – Tayland

Tayland’ın en aromatik ve kremalı körilerinden Phanaeng Curry, acı seviyesi düşük ve herkesin damak tadına uygun bir lezzet.

6. Asado – Arjantin & Uruguay

Geleneksel bir barbekü kültürü olan Asado, Arjantin ve Uruguay’ın sosyal yaşamının ve mutfak kimliğinin temel taşını oluşturuyor.

7. Çökertme Kebabı – Türkiye

Bodrum’un meşhur Çökertme Kebabı, kızartılmış patateslerin üzerine konulan marine edilmiş dana veya bonfile eti, sarımsaklı yoğurt ve özel domates sosuyla servis ediliyor. Türk mutfağının en üst sıradaki lezzeti olarak listede 7. sırada yer aldı.

8. Rawon – Endonezya

Endonezya’nın Doğu Cava bölgesine özgü Rawon, zengin aroması ve karakteristik rengiyle dikkat çeken ikonik bir çorba yemeği.

9. Cağ Kebabı – Türkiye

Erzurum’un tescilli lezzeti Cağ Kebabı, odun ateşinde pişirilen terbiye edilmiş kuzu eti ile hazırlanıyor ve taze lavaş ile soğan eşliğinde servis ediliyor. Listeye 9. sıradan giriş yaptı.

10. Tibs – Etiyopya

Etiyopya’nın en popüler et yemeklerinden Tibs, genellikle kavurma veya sote olarak hazırlanıyor ve sofraların vazgeçilmezi olarak biliniyor.

Editör Hakkında