Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekiplerinin Gaziantep’te yaptığı denetimlerde, hijyen kurallarına aykırı koşullarda salça üretimi yapan bir işletmenin faaliyetleri durduruldu.
DENETİMLERDE HİJYEN EKSİKLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
Bakanlık kontrol görevlilerinin yaptığı incelemelerde, işletmede gıda güvenilirliği ve hijyen kurallarına aykırı şekilde üretim yapıldığı belirlendi. Denetimler sonucunda işletmenin faaliyeti durduruldu ve üretimde kullanılan salça ile domates posaları imha edildi.
KAYIT DIŞI ÜRETİME KARŞI MÜCADELE SÜRÜYOR
Bakanlık açıklamasında, halk sağlığını tehdit eden kayıt dışı ve mevzuata aykırı üretim faaliyetlerine karşı denetimlerin kesintisiz devam ettiği vurgulandı. Vatandaşların şüpheli gıda üretimlerine karşı “ALO 174 Gıda Hattı” üzerinden bildirimde bulunabilecekleri hatırlatıldı.