Sağlık

Kışa hazırlığınızı yapın: İşte hastalıklara kalkan besinler!

Kış aylarına yaklaşırken, uzmanlar kış aylarında hastalıktan koruyup bağışıklığı güçlendiren besinleri açıkladı.

Sonbahar mevsimine girmişken, pek çok insan kışa hazırlık yapmaya başladı. Kışın da bağışıklığın güçlü olması ve hastalıklardan korunmak için uzmanlar önerilerde bulunuyor.

SOĞAN SARIMSAK DOĞAL ANTİBİYOTİK

Uzmanlar, soğan ve sarımsağın doğal antibiyotik olduğunu her sene tekrar hatırlatırken; tavuk suyu, kemik suyu ve sakatat çorbalarının koruyuculuğundan da bahsediyor. Balık yemek istemeyen çocuklar içinse balık köftesi öneriliyor.

TAVUK SUYU TÜKETİLMELİ

Uzmanlar, tavuk suyunun gribal enfeksiyonlara karşı faydasının araştırılıp ortaya konulduğunu ifade ediyor. Anne çorbası olarak tabir edilen tavuk suyu çorbasının zerdeçal, karabiber, zeytinyağı ve limonla birleşmesi özellikle öneriliyor.

SAKATAT HASTALIKLARIN KALKANI

Uzmanlara göre sakatat çorbaları da oldukça faydalı ve özellikle soğuk havalarda hastalıklara karşı kalkan görevi üstleniyor. İçerdiği yüksek protein ve keratin içeriği kemik gelişimi için de oldukça etkili.

HASTA OLMAMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Kış mevsimine girerken herkesin aklına olan "Hasta olmamak için ne yapmalıyız?" sorusunun cevabı ise; et suyu, ilik suyu ve kemik suyunda gizli. Uzmanlar, bu tür eklemelerin özellikle çorba ve pilavlara lezzet ve sağlık kattığını vurguluyor. Bu eklemeler aynı zamanda bağışıklığı da güçlendiriyor.