Son araştırmalara göre kefir, yalnızca sindirim sistemine değil ağız ve diş sağlığına da fayda sağlıyor. Çalışmalarda, kefirin düzenli tüketiminin Streptococcus mutans adlı bakterinin sayısını azalttığı ve diş plağı oluşumunu yavaşlattığı belirlendi. Ayrıca periodontit (diş eti iltihabı) belirtilerinde azalma gözlemlendi.

Nöroloji nedir, neye bakar? Nörolojik hastalıklar, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Nöroloji nedir, neye bakar? Nörolojik hastalıklar, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
İçeriği Görüntüle

PROBİYOTİKLER AĞIZ FLORASINDA DENGE SAĞLIYOR

Uzmanlar, kefirin bu etkisini içeriğinde bulunan laktobasil ve bifidobakteri gibi faydalı mikroorganizmaların oluşturduğunu ifade ediyor. Bu probiyotik bakteriler, zararlı patojenlerle rekabet ederek ağız içi ekosistemini dengeliyor. Ayrıca organik asitler ve antimikrobiyal bileşikler üreterek zararlı bakterilerin çoğalmasını engelliyor.

Bu sayede düzenli kefir tüketimi, diş çürüklerinin ve diş eti hastalıklarının oluşum riskini azaltmada doğal bir destek sağlayabiliyor.

UZMANLARDAN “DİKKATLİ TÜKETİM” UYARISI

Uzmanlar, kefirin canlı ve fermente bir ürün olduğunu hatırlatarak bağışıklık sistemi zayıf kişilerin probiyotik ürünleri dikkatli tüketmesi gerektiğini vurguluyor. Bu kişilerin kefir ya da benzeri fermente ürünleri tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışmaları öneriliyor.

Araştırmacılar, kefirin düzenli olarak tüketilmesinin hem sindirim sistemini hem de ağız ve diş sağlığını destekleyerek genel bağışıklığa katkı sağladığını belirtiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ